Chiar dacă poate părea ireal, banalul orez pe care îl avem tot timpul în casă are o mulţime de proprietăţi care sunt benefice pentru sănătate şi ajută organismul să funcţioneze mai bine.
Orezul oferă energie aproape instant, reglează şi îmbunătăţeste tranzitul intestinal, stabilizează nivelul zahărului din sânge și încetinește procesul de îmbătrânire, oferind în același timp, de asemenea, o sursă esențială de vitamina B1 pentru organism. Printre alte beneficii se numără capacitatea sa de a stimula sănătatea pielii, creşte funcţiile metabolismulul, ajută la digestie, reduce tensiuneaea arteriala, ajută la eforturile de pierdere în greutate, poate îmbunătăți sistemul imunitar și oferi protecţie împotriva dizenteriei, cancerului şi bolilor de inima.
Dacă nu ştii cum să mai găteşti orezul, iată o reţeta minunată de desert pe care o să o iubeşti.
INGREDIENTE:
1 cană de orez (orez sushi sau orice orez care este lipicios, pur și simplu nu orez basmati);
4 cesti de lapte de soia non-GMO (sau orice altă alternativă de lapte – am folosit o jumătate de vanilie, jumatate natural de soia lapte);
1/2 linguriță de scorțișoară (dacă îţi place scorțișoara, poţi pune ceva mai mult);
1-2 linguri de sirop de arțar.
Pentru ornat: smochine, fructe de pădure, migdale, cireșe compoturi – şi posibilitățile sunt nelimitate!
INDICATII:
Se încălzește laptele la foc mic și se amestecă în orez. Se lasă să fiarbă timp de 25 de minute, timp în care se amestecă la fiecare 3-4 minute, şi mai mult spre final. După ce e gata totul, ornaţi desertul cu fructele pe care le-aţi pregătit şi aşteptaţi să se răcească.
Leave a comment