Vei iubi această reţetă care conţine jumări crocante de porc.
Ingrediente:
1 kg de carne de piept de porc dezosată
1 lingură de fulgi de sare de mare
1 lingură de ulei de măsline extra virgin
1 ceapă tăiată în rondele de câte 1 cm fiecare
1 lămâie tăiată în felii de 1 cm fiecare
Mod de preparare:
- Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
- Folosind un cuţit mic şi ascuţit, crestează pielea de porc la intervale de 1 cm.
- Usucă pielea cu un prosop de hârtie. Freacă sarea şi uleiul în piele şi tăieturi.
- Poziţionează porcul cu pielea în jos pe o tavă pentru cuptor şi prăjeşte-l timp de 1 oră şi 30 minute.
- Scoate carnea de porc din cuptor şi măreşte temperatura la 220°C.
- Lucrând repede, aranjează ceapa şi lămâia pe tava cuptorului lângă carne. Amestecă carnea de porc cu ceapa şi lămâia. Mai prăjeşte pentru încă 20-30 de minute sau până când carnea capătă o culoare aurie şi este crocantă şi fragedă.
Notă:
Pentru cele mai crocante jumări de porc, asigură-te că usuci pe deplin pielea. Dacă ai timp, poţi refrigera carnea, descoperită, timp de 2 ore sau toată noaptea. Acest lucru va permite cărnii să se usuce şi mai bine, înainte să adaugi ulei şi sare.
Leave a comment