Ați putea crede că fructele și legumele organice nu trebuie curățate și inspectate ca produsele crescute convențional, de vreme ce nu sunt acoperite de pesticide.
Totuși, ar trebui să curățați cu grijă și să inspectați toate fructele și legumele de vreme ce există o șansă bună ca alte lucruri în afară de pesticide și chimicale să se ascundă pe suprafața lor.
Deși fructele și legumele organice nu sunt crescutre cu pesticide și chimicale, pot fi cultivate cu amelioratori de sol și fertilizatori naturali cum ar fi îngrășământul.
Bicarbonatul de sodiu este un element natural și uneori este găsit în formă minerală dizolvat în izvoare minerale. Nu este scump și poate fi găsit în majoritatea cămărilor.
Bicarbonatul de sodiu este un biopesticid, care împiedică creșterea anumitor bacterii, fungi și virusuri.
Asigurați-vă propriul scrub natural prin adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă. Amestecul sub formă de pastă este un mod perfect de a elimina bacteriile din fructele și legumele tale.
Spălarea fructelor și legumelor cu bicarbonat de sodiu
Rețeta este destul de simplă:
- Amestecă câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu agitat cu o cană sau două de apă.
- Toarnă tot amestecul într- o sticlă cu pulverizator dacă vrei să procedezi așa, sau toarnă-l într-un castron.
- Folosiți peria pentru frecat pentru a curăța legumele.
- Clătiți bine orice reziduu de bicarbonat de sodiu cu apă.
Leave a comment