Un nou studiu condus de profesorul Yoshihiko Koga, de la Universitatea Kyorin, sugerează că a mănânca înghețată la micul dejun poate fi un lucru benefic pentru funcţionarea optimă a creierului nostru. Cercetatorii au descoperit că cei care mâncau dimineața îngheţată au avut o performanță mentală mai bună și o vigilență mai acută decât cei care nu mâncau.
Astfel, s-a dovedit că cei care mănâncă îngheţată dimineaţa au abilitatea de a procesa informații mai rapid și mai eficient, au timpi de reacție mai buni şi se pot concentra mai uşor. De asemenea, participanţii la acest studiu care au mâncat îngheţată au înregistrat o creştere a nivelului de unde alfa de înaltă frecvenţă, prezente în creierele lor. De menţionat că aceste unde sunt asociate cu un nivel ridicat de vigilență, precum și cu imaginația, memoria, învățarea și concentrarea.
Cercetatorii au repetat acest experiment şi cu un pahar rece de apă în loc de îngheţată, însă efectul nu a fost acelaşi.
Participanţii care au baut apa rece, la trezire au arătat niveluri mai ridicate de vigilență și performanță mentală. Totuşi, creierele lor nu au fost stimulate temeinic decât atunci când au mâncat înghețată.
Cercetătorii nu au reuşit încă să descopere motivele pentru care acest lucru se întâmplă. Ei suspectează că există un ingredient în înghețată responsabil pentru acest impuls dat capacităţii cognitive. Cercetătorul a declarat că are intenţia de a porni şi o cercetare pentru a vedea rezultatele în ceea ce privește nivelurile de energie și emoțiile pozitive care ar putea fi date de o dietă care include îngheţată.
Leave a comment