În cazul în care folosiţi pungi şi casolete din plastic pentru a vă păstra alimentele din congelator, acest confort vine cu câteva probleme. Deşi poate părea de necrezut, plasticul eliberează mai multe substanţe toxice care intră în alimente. Pe lângă acestea, toate pungile ajung până la urmă în coșul de gunoi, nu în cel de reciclat.
Sticlă
Există mai multe tipuri de sticlă care poate fi păstrată atât la temperaturi ridicate, cât şi în congelator, la temperaturi foarte scăzute. Aproape orice borcan pe care îl aveţi în casă poate deveni un recipient de depozitare mult mai sănătos decât cel din plastic în care obişnuiţi să puneţi alimentele.
Metal
Metalul este un material care în general nu dăuneaza alimentelor pe care le consumăm. Cu toate acestea, trebuie să evităm folosirea excesivă a unor materiale cum este aluminiul. Beneficiile sunt legate de faptul că putem găsi pe piaţă şi pungi din metal sau folie care menţine alimentele stocate într-un spaţiu compact.
Hârtie
Chiar dacă nu v-aţi gândit niciodată, hârtia poate fi folosită foarte bine în locul pungilor obişnuite pentru a depozita alimente în congelator. Secretul constă în tipul de hârtie pe care îl alegem. Pentru a evita degradarea acesteia atunci când intră în contact cu umezeala, pentru congelator, putem folosi hârtie cerată.
Încercaţi să puneţi alimentele pe care le consumaţi în astfel de recipiente şi veţi vedea că întreaga mâncare va avea un cu totul alt gust.
Leave a comment